Startweekend 5 en 6 september

Dit jaar willen we als geloofsgemeenschap het kerkelijk jaar beginnen op zaterdag 5 en zondag 6 september. We hopen dat deze dagen in het teken mogen staan van Verlangen naar het Goede Leven, ons nieuwe jaarthema.

Zondagmorgen 6 september staat de startdienst om 10.00 uur in het teken van de eerste tekst die genoemd staat in het inspiratiedocument ‘Verlangen naar het Goede Leven’: ‘Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid‘.

Na deze dienst brunchen we met elkaar. Neem allemaal eten en drinken mee, en deel van je meegebrachte eten.

De dienst van zondagavond 6 september 19.00 uur is een leerdienst waarin het thema op een verdiepende manier wordt toegelicht (met accent op samen lezen, samen delen en samen eten).

Zaterdag 5 september

We willen jullie als miniwijken aanmoedigen om op zaterdag 5 september ook samen te starten. En we willen jullie graag wat handreikingen geven hoe je 5 september met het jaarthema aan de slag kunt gaan.

Allereerst attenderen we je op de flyer over het jaarthema. Deze is voor de zomer uitgedeeld. Er liggen nog exemplaren in de hal van de kerk. Ook kun je de flyer vinden op de website: klik hier voor de flyer. We willen je aanmoedigen om dit document (nog eens) te lezen, om zo goed feeling te krijgen met thema,

Op de website www.verlangennaarhetgoedeleven.wordpress.com wordt het jaarthema ook verder uitgewerkt, en er staan ideeën en tips op. De website wordt ook regelmatig aangevuld met nieuwe artikelen.

Wat zou je zaterdag 5 september met elkaar kunnen doen, aansluitend bij het jaarthema? De praktijken Samen lezen, Samen delen en Samen eten, en de deugden Aandachtigheid, Gastvrijheid en Rechtvaardigheid staan centraal.

  • Geniet van het goede leven door met elkaar te genieten van een (eerlijke) maaltijd. Dit kun je doen alleen als miniwijk, of deel van je overvloed met buren of anderen. Geniet bewust van het goede dat je in de maaltijd krijgt, en in het samen-zijn. Doe met elkaar een viering, waarin je God dankt voor al het goede.
  • Bespreek met elkaar het jaarthema. Gebruik daarvoor de gespreksvragen op die je hier vindt: gesprekvragen bij het jaarthema.
  • Doe een activiteit voor stichting Present. Wees aandachtig voor onze stadsgenoten die het minder goed hebben dan wij.
  • Oefen je als miniwijk in aandachtigheid door samen te komen en tijd te nemen om naar elkaar te luisteren als ieder vertelt hoe het met hem/haar gaat. Neem de tijd om ook voor elkaar te bidden.
  • Breng samen het goede leven in beeld. Zie voor meer informatie: het goede leven in beeld. Ga in groepjes je buurt in, en maak foto’s van het goede leven. Bespreek daarna met elkaar wat je hebt gezien, en verwonder je met elkaar over het mooie wat je tegenkomt. Kies daarna met elkaar een drietal foto’s uit, en stuur deze naar: verbindingplantagekerk@hotmail.com.
  • Geniet van het goede dat de stad Zwolle je te geven heeft. Bezoek een park, ga naar het stadsfestival: www.stadsfestival. Eet samen een ijsje of drink samen een kopje koffie/thee met wat lekkers. Geniet en deel uit van je overvloed, financieel, in aandacht voor de ander.
  • Verdiep je met elkaar in wat een deugd is, en ga aan de slag met de deugden. Zie: Stapsgewijs aan de slag met deugden.

Uiteraard is deze lijst niet uitputtend. We hopen wel dat het inspireert om met elkaar als miniwijk te genieten van het goede leven. En dat jullie bij wat je ook doet de Gever alle eer zullen geven!

Ineke Baan

Coördinator Cluster Toerusting en Verbinding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s